Publiktävlingar

I samband med GM 9-11 augusti 2019 inbjuder Hestra IF till två nationella tävlingar, öppna för alla som vill delta.

Tips!

Vill du även springa sprint på fredagen så finns det öppna motionsbanor. Läs mer i inbjudan för GM-sprinten.

Lördag – långdistans

Välkommen till Kransmossens friluftsområde i utkanten av Borås lördagen den 10 augusti 2019. Då arrangeras en nationell tävling i långdistans, i samma skogar då O-Ringen gästade staden 2015.

Kartklipp och terrängbeskrivning

Tävlingsområdet karaktäriseras av storvuxen granskog med ett mjukt och bitvis ganska tjockt lager mossa på marken. Detaljrikedomen varierar kraftigt, med allt från platta och numera skogbeklädda gamla åkermarker, till mycket detaljrika höjder och sluttningar. Oftast är det förekomsten av sten som är anledningen till den höga detaljrikedomen. Överlag är kuperingen i området måttlig men även flacka områden förekommer.

För de kortare banorna är framkomligheten god till mycket god. Tätare områden förekommer endast i liten omfattning och dessa går ofta att undvika med smarta vägval. För de längre banorna förekommer områden med hyggen och begränsad löpbarhet i något större utsträckning, men även här finns det oftast möjlighet att välja om man vill besöka dessa eller inte.

Söndag – medeldistans

Även söndagens medeldistans avgörs i skogarna vid Kransmossens friluftsområde. Många minns Boråsterrängen från O-Ringen 2015 som både utmanande fysiskt och tekniskt. Samtidigt som söndagens publiktävling avgörs GM-stafetten, vilket gör att det kommer vara riktigt härlig stämning på arenan!

Kartklipp och terrängbeskrivning

Kransmossen är ett vackert friluftsområde som bjuder på storvuxen granskog med både större och mindre stigar i området närmast arenan. Partier med mycket god framkomlighet varvas med partier med nedsatt framkomlighet. Sankmarker och några få hyggen förekommer, samt stenbundna marker. Kuperingen är överlag måttlig.