Upptäck allt som finns att göra i Borås

Hjärtligt välkommen till Borås! Här får du tips om vad du kan göra under din vistelse här hos oss.

För barnfamiljen

Borås Djurpark

Borås Djurpark, öppen dagligen. Borås Djurpark är en grön oas mitt i Borås. Här har du chansen att möta stora afrikanska djur, nordiska vilda djur. Djurparken jobbar för att djuren ska vistas i en så naturlig miljö som möjligt. Årets stora nyhet är en Dinopark där du kan gå en spännande vandringsstig in bland dinosaurierna. De nya dinosaurierna rör sig, låter och ser ut som den senaste forskningen tror att de gjorde.

Läs mer: borasdjurpark.se

Navet Science Center

Navet Science Center, öppet varje dag. För dig som är nyfiken på hur allt hänger ihop finns prisbelönta Navet Science Center i Borås. Här kan du med både ögon och händer få en egen känsla för hur naturvetenskap, teknik och matematik fungerar. Allt med ett leende på läpparna.

Läs mer: navet.com

Badplatser och lekplatser

I Borås finns många kommunala badplatser, inte minst vid Almenäs och Kypesjön.

Läs mer: badplatser i Borås

Det finns även gott om offentliga lekplatser. Ett tips är att spana in Lekfortet i Annelundsparken.

Läs mer: lekplatser i Borås

Sista Sommartorsdagen

Har ni möjlighet att åka till Borås redan på torsdagen så kan ni se årets final av Sommartorsdagarna, med gratis underhållning för hela familjen inne i Borås. Den 8 augusti uppträder Sean Banan, följt av artisten Petter. Kvällen avslutas med dans till dansbandet Voize.

Läs mer: sommartorsdagarna.se

För kulturälskaren

Street art i Borås

Gå en guidad tur – Offentlig konst i Borås, lördagar klockan 11 och söndagar klockan 15.
Vi vill ge dig nya intryck. En hel värld av känslor, intryck, färg och form – allt inom gångavstånd i stadskärnan. Upptäck på egen hand eller gå en guidad tur – alltid nära till en varm kopp kaffe, en bit mat eller bara en välbehövlig paus för att smälta intrycken.

Passa på att kombinera din guidning med en utökad kulturupplevelse och besök några av stadens utställningar på museer och gallerier. Fler guidningar, museer och gallerier hittar du på boras.com/stadensomgalleri

Vill du hellre strosa runt på egen hand och titta på väggmålningar och skulpturer så hittar du en karta här: boras.com/sv/stadensomgalleri/karta/

Abecita Konstmuseum

Abecita Konstmuseum, öppet tisdag-söndag, visar internationellt foto och grafik från Europa och USA samt nordisk textilkonst, i en anrik industriell miljö från tiden då 300 sömmerskor satt i långa rader och sydde underkläder. 3 våningar på totalt 2400m². Samlingen är unik i Europa och består av ca 400 verk, representerade av ett 30-tal konstnärer. Den utgår från popkonstens genombrott på 1960-talet med framstående verk från varje decennium fram till idag.
Förutom popkonst och grafik har Abecita Konstmuseum också en stark inriktning på foto, med utställningar som kompletterar den ordinarie samlingen. Museet presenterar varje år minst femton olika utställningar av både svenska och internationella fotografer.

Läs mer: abecitakonst.se

Borås Konstmuseum

Borås Konstmuseum, öppet tisdag-söndag, Borås Konstmuseum är känt för sina nationella- och internationella utställningar samt för sin stora samling av svensk nutida konst där rörlig bild utgör ett profilområde.

Museet består av tre våningar uppdelade i flera utställningsytor. Här kan du ta del av aktuell samtidskonst, fördjupa dig Lars Tunbjörks gedigna foto arv och prova på eget skapande i vår konstverkstad.

Läs mer: boraskonstmuseum.se

Textilmuseet

Textilmuseet, öppet tisdag- söndag, Ett av Nordens ledande museer inom textil och en del av textil- och modecentret Textile Fashion Center. Museet erbjuder utställningar, workshops, visningar och olika aktiviteter, du kan till exempel utmana din kreativitet och skapa själv eller prova äldre tiders kläder.

Läs mer: textilmuseet.se

För den shoppingsugna

Quality Outlet Åhaga

Quality Outlet Åhaga, Med NA-KD i spetsen bjuder vi för tionde året in till sommarens stora shoppingnöje i Västsverige. Över 30 företag och massor av varumärken. Här hittar du mode för tjej, kille, dam och herr. Barnkläder från Name It. Heminredning från ett flertal företag. Allt fördelat på Åhagas 4500 kvm med den gemensamma nämnaren – alla varor till 30-80% nedsatta priser. Läs mer här: ahaga.se/sv/ahaga-quality-outlet

Borås City

I Borås City hittar du ett härligt utbud av butiker, mer info hittar du här: borascity.se/vad-finns/

Knalleland

En kilometer från centrum hittar du Knalleland, Borås shoppingcentrum. Här hittar du mer information: knalleland.se/butiker

Vill du veta mer?

Har du några frågor eller vill veta mer, tveka inte att höra av dig till oss på Borås Besöksservice, 033-35 70 90, tourist@boras.com

Gå gärna in på vår hemsida för att skaffa dig inspiration och mer information, boras.com

Hjärtligt välkommen till Borås!