Banläggare Victor inför GM-stafetten: plocka fram pannbenet!

På söndagen är det traditionsenligt dags för GM-stafetten, där distrikten tävlar mot varandra. Trots den stadsnära terrängen vågar banläggaren utlova en klurig stafett, både tekniskt och fysiskt.


Banläggare för GM-stafetten är förstaårssenioren Victor Helgesson som är välbevandrad i Boråsskogarna. Han tror på en spännande och utmanande avslutning på GM-helgen.

Hur skulle du beskriva terrängen i området där GM-stafetten går?

GM-stafetten går i området som utgör Kransmossens friluftsområde, men låt dig inte luras av det. Trots att det är ett stadsnära fritidsområde är det oerhört tekniskt. Här möter orienterarna en detaljrik skog med delvis stenbunden mark, samt en kupering som även ger en fysisk utmaning.

Vad har fokus legat på när det gäller banläggningen?

Orienteringen har hela tiden legat i fokus. Såväl vägvalsproblematik som tekniska svårigheter förekommer, samtidigt som en härlig kvinna-mot-kvinna/man-mot-man-känsla kommer att infinna sig. Det är ju ändå stafett!

Har du några tips för alla som ska ut och tampas på stafetten?

Kort och gott: orientera! Det kommer bli en rafflande stafett där det gäller att ha huvudet på skaft för att hålla sig med i täten. Glöm heller inte att plocka fram pannbenet för att orka pusha i den tuffa Boråsterrängen!

  . . .

Publiktävlingen på söndagen är en medeldistans som avgörs i samma område som GM-stafetten, med Andreas Holmqvist som banläggare.